Op zaterdag 5 augustus 2017 organiseert LTO Noord een fietstocht van 29 kilometer. Ontdek op de fiets het prachtige landschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en neem een kijkje achter de schermen bij vijf boerderijen. De boerderijen zijn te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur. Met de fiets de boer op!

De route is opgezet zonder vast vertrekpunt of volgorde. U kunt opstappen waar het u het beste uit komt. Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de moderne landbouw. U kunt op bezoek bij diverse melkveebedrijven, twee fruitteeltbedrijven en bij een ijsboerderij.

Fruitteeltbedrijf Van Dijk, Achthoven 56, Lexmond
Melkveebedrijf Bassa, Huibertweg 1, Hei- en Boeicop
Fruitteeltbedrijf De Jong, Leerbroekseweg 52b, Leerbroek
Melkveebedrijf Van der Ham, Zijlkade 28, Nieuwland
IJsboerderij Middelbroeck, Broekseweg 17a, Meerkerk

Aan deelname aan de fietstocht zijn geen kosten verbonden. Op de diverse locaties kunt u tegen een kleine vergoeding genieten van verse koffie of thee, fris, broodjes, boerenijs, streekproducten en andere lekkernijen.

Routebeschrijving

U kunt de routebeschrijving zelf printen, of ophalen bij één van de zes boerderijen. Daar liggen ze zaterdag 5 augustus 2017 voor u klaar.

Routekaart 2017

Auto

Bij de boerderijen zelf is weinig tot geen parkeerruimte beschikbaar. Geparkeerde auto’s kunnen tot overlast en gevaarlijke situaties lijden, vandaar dat we u willen vragen om met de fiets te komen.

Openbaar Vervoer

Uw fiets mag gratis mee in de Arriva-trein van Dordrecht naar Geldermalsen. Komt u met de trein, dan kunt u het beste uitstappen bij station Arkel of Leerdam. Het is vanaf station Arkel 4 kilometer fietsen naar Melkveebedrijf Van der Ham, Nieuwland. Vanaf station Leerdam is het 5,5 kilometer fietsen naar Fruitteeltbedrijf De Jong, Leerbroek.

Plan uw reis op www.9292.nl of op www.ns.nl.