IJsboerderij Middelbroeck

Wij zijn IJsboerderij Middelbroeck en maken sinds 1999 boerenijs op onze ijsboerderij in Meerkerk. Op ambachtelijke wijze bereiden wij van dagverse melk en verse ingrediënten verschillende soorten en smaken ijs. Kom op ons terras genieten van een heerlijk ijsje. In de boerderijwinkel in Meerkerk verkopen wij naast ons ijs ook streekproducten zoals; boerenkaas, honing, port wijn en advocaat waar wij een leuke cadeaumand van kunnen maken.

Het geheim van ons overheerlijke ijs zit ‘m in onze melk. Want die komt van onze eigen koeien en is dus supervers. We zijn trots op ons ijs en we zijn trots op onze koeien. Daarom verzorgen we onze koeien zo goed mogelijk; we laten ze in de polder grazen waar ze in alle rust kunnen genieten van het verse gras van de Alblasserwaard. Dat is niet alleen belangrijk voor de smaak van het ijs maar het is ook een belangrijk onderdeel van het polderlandschap. Want het landschap zoals het nu is, is ontstaan doordat boeren zich vestigen in het gebied. En de beste garantie om dat landschap in stand te houden is door boeren de ruimte te geven om hun bedrijven te kunnen ontwikkelen.

Wij boeren op een manier zoals het volgens ons bedoeld is; we gaan met de tijd mee maar niet zonder erbij na te denken want volgens ons is ‘nieuw’ niet altijd hetzelfde als ‘beter’. We zijn trots op onze boerderij, we vinden het dan ook erg leuk als u bij ons komt kijken. U kunt dan niet alleen van het ijs proeven waar we zo trots op zijn maar ook ervaren hoe het eraan toegaat in een eigentijds boerenbedrijf: u kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij onze melkrobot, waarmee onze koeien worden gemolken.

Tot ziens op 5 augustus!

Adres

Broekseweg 17a, Meerkerk

IJsboerderij Middelbroeck

Broekseweg 17a, Meerkerk